fbpx
Ga naar de inhoud

Parels

Een prachtige aanvulling op je bruidstoilet

De glans van parels

Met alleen een bruidsjurk, sluier en schoenen ben je er nog niet als aanstaande bruid. Je sieraden maken je bruidstoilet pas echt compleet. En daarin is keuze te over.

De parel

Een natuurlijk materiaal binnen de sieraden is de parel, en daar gaan we het nu even over hebben. Een prachtige glanzende parel sluit alleen al vanwege de kleur fantastisch aan bij de veelal ivoorwitte bruidsjurken. Je ziet ze dan ook dikwijls verwerkt in de borduursels van de bruidsjapon. Maar ook als collier, oorbellen of armband.

Bijzonder

En het bijzondere is dat er aan parels extra waarde wordt gehecht, zo zou het een teken van rust zijn en zelfs een zuiverende en verlichtende werking hebben. Nou daar kun je een hele theorie op los laten. Laten we het maar lekker nuchter bekijken! Hij past gewoon prachtig in het plaatje en wordt ook vaak als familiesieraad gedragen van oma op moeder op dochter enz… En dát geeft pas echt een extra dimensie, óf glans aan de parel. Wat ook zo bijzonder is dat een parel nooit uit de mode raakt. Al eeuwen is deze favoriet. Wel worden de parels steeds op een andere wijze verwerkt en vaak ook weer herbruikt, want hij behoud zijn waarde.

Kostbaar

Parels zijn kostbaar, daarom worden er tegenwoordig veelal gekweekte parels gebruikt of zelfs glasparels. Klinkt best luxe, maar is eigenlijk gewoon nep. Maar dat mag de pret niet drukken.

Echt of namaak, ze zullen strálen op jou trouwdag en daar gaat het om!

 

Deze blog is geschreven door Chris van Bruchem

Peroonlijk advies?

Frieda
Adviseur