Ga naar de inhoud

Hippe stola’s maak jezelf

Haken en breien

Zelf aan de slag

Dat haken en breien een trend is, dat weet je vast al. Overal zie je het in terug. In vestjes, mutsen, leuke interieur items of knuffels. En in de meest uiteenlopende kleuren. Het haken en breien op zich kan een leuke bezigheid zijn, ook een hang naar het verleden. Knus handwerken, gezellig thuis en onder je handen iets zien groeien. Dat is het gevoel wat erbij hoort!

Wat heeft dit nou met trouwen te maken? Heel veel, want ook voor je trouwdag kan je aan het haken of breien slaan. En dat is helemaal hip. Gebreide of gehaakte stola’s staan fantastisch over jouw droomjurk. Ze voegen iets toe aan het geheel en een mooi alternatief voor een stola van organza of voile. Als je voor een rustige japon gaat is een gebreide stola een eyecatcher. Maar ben je meer van het haken? Dan combineert dat perfect met kant en tule. Leuk toch? Dus ga aan de slag en ontwerp je eigen stola. Brei en haakpatronen pluk je gemakkelijk op het web, nog leuker is het om eens te rade te gaan bij een oma, moeder of oude buurvrouw. Tegelijk is zo’n stola ook lekker warm, want in een bruidsjapon heeft eigenlijk nog nooit een bruid het lekker warm gehad…

Succes!

Trouwens ben je niet zo’n hobbyist? En staan je handen verkeerd voor breierijen of haakwerk? Dan is het goed om te weten dat je ze ook kant en klaar in de meest uiteenlopende stijlen kunt kopen. Uiteraard bij Atelier Speksnijder!

 

Deze blog is geschreven door Chris van Bruchem

Persoonlijk advies
Mariëlle
Adviseur