Ga naar de inhoud

Geen sluier? Dan een hoed!

Strálen met een fantastische hoed

Bij een bruid hoort een sluier, dat is het klassieke beeld.

Maar wat nu als je daar helemaal niet van houd? Geen probleem, dan kies je gewoon voor een hoed. Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden… Maar we hebben het nu even over een hoed. Wat het leuke is aan een hoed op je trouwdag; hiermee kan je lekker uitpakken.

Kleur

De kleur is altijd afhankelijk van je jurk en tegenwoordig zijn hoeden in alle tinten op kleur te spuiten. Dus dat is makkelijk. Kies je bij de keuze van een hoed, bijvoorbeeld voor de zondagse kerkgang, voor praktisch en vooral makkelijk combineerbaar. Bij een trouwhoed ga je voor de details! Zo kan je een hoed laten bekleden in de zelfde stof als de bruidsjurk. Of je laat hem overtrekken met kant. En de garnering. Daarmee ga je vaak nog een stap verder. Wat dacht je van veren, tule, band parels, steentjes. Mogelijkheden te over.

Groot of klein

Ook over de formaten valt wat te zeggen. Ga je voor groot, let er dan wel op dat de hoed je jurk overschaduwt. Je kunt maar één groot accent zetten, de jurk of de hoed. Toch kan het prachtig zijn als je voor groot gaat. Hou dan wel je jurk simpel. Ga je voor klein, dan valt de aandacht juist meer op de jurk. Ook daarin zijn prachtige voorbeelden, mooie pillboxes (dopje) met verfijnde details of lekker strak. De trend van nu is wel de cowboyhoed, het liefst is een afwijkende kleur en gewoon van vilt gemaakt. Draag je deze de hele dag? Nou nee, daar wissel je gewoon mee af!

Dus hou je niet van een sluier? Met een prachtige hoed ben je ook een fantastische bruid!


De blog is geschreven door Chris van Bruchem

Wat kan ik voor je doen?
Mariët
Adviseur