Ga naar de inhoud
Een bruid die op zoek is naar haar droom trouwjurk

De zoektocht naar jouw droomjurk: hoe werkt dat?

Yes! Je bent ten huwelijk gevraagd, op naar jouw droomjurk.

Wij van Atelier Speksnijder gaan graag met jou deze zoektocht aan!

Het is zover, je aanstaande is op zijn knieën gegaan en heeft je ten huwelijk gevraagd! Wat een spannende maar vooral leuke tijd gaat er voor jullie aanbreken, op naar de grote dag! Bij het organiseren van jullie dag komt veel kijken; ook jouw droomjurk mag natuurlijk niet ontbreken. Ga je met ons mee de zoektocht aan?

Bij ons in de winkel in Bergambacht hangen meer dan 300 trouwjurken op jou te wachten, voor iedere bruid wat wils! Droom jij altijd al van een mega grote prinsessenjurk met veel glitters? Of juist liever modern chic en prachtige minimalistische details? Tussen de 300 jurken weet ik zeker dat er iets hangt wat bij jou als bruid past!

Ik hoor je denken, maar hoe ziet z’n afspraak eruit? Wat kan ik verwachten? Laat ik je stap voor stap meenemen in ons proces. Vanaf het moment dat je de eerste keer de winkel in stapt tot het moment dat de jurk een paar dagen voor de bruiloft met je mee naar huis gaat! En.. al deze stappen voeren we met liefde en enthousiasme voor je uit, al onze collega’s hebben als doel om jou als bruid te laten stralen!

Zoektocht

De zoektocht naar jouw droomjurk in ons stappenplan

Stap voor stap kan ik je uitleggen hoe een afspraak bij ons in de winkel en het proces tot aan het afhalen van jouw droomjurk gaat verlopen. Maar.. uiteindelijk gaat het natuurlijk om de totaalbeleving! Wil je vooraf kennismaken met onze winkel en ben je in de buurt? De deuren staan altijd voor je open!

Stap 1: Eerste afspraak

Via onze digitale agenda of misschien wel via één van onze collega’s aan de telefoon heb je een afspraak in de agenda gemaakt; eindelijk is het dan zover! De dag waarop jij trouwjurken gaat passen. We verwachten je in ons bruidshuis op de afgesproken tijd en één van onze collega’s is de hele ochtend of middag tot je beschikking, zei gaat jullie feilloos door de afspraak heen helpen!

Wanneer jullie boven zijn aangekomen in onze winkel en je hebt kennis gemaakt met de verkoopster is het tijd om even te snuffelen tussen als het moois. Je mag samen met jouw groepje een snelle blik werpen tussen de rekken; en ja..! De jurken mogen aangeraakt worden en stofjes mogen gevoeld worden, zo leer je de jurken het beste kennen. Na deze oriëntatieronde is het tijd om naar jullie VIP-paskamer te gaan waar onze collega een heerlijk kopje koffie of thee klaar heeft staan.

Terwijl jullie genieten van de koffie of thee gaat de verkoopster met je in gesprek, waar ben je naar opzoek? Misschien heb je wel aanvullende plaatjes die je beeld makkelijker uitleggen, hoe meer je ons verteld? Hoe beter we met je mee kunnen denken! Na het gesprek neemt de verkoopster je nog even mee de winkel in en kiezen jullie samen 4 á 5 jurken om te gaan passen.

Je duikt samen met de verkoopster achter het gordijn en één voor één zullen jullie de jurken gaan passen, je draait een rondje voor het publiek, je loopt met je jurk over onze catwalk in de gang en voor je het weet sta je daar; in jouw droomjurk! Wanneer je volmondig JA weet te zegen tegen de jurk gaan we natuurlijk heel hard voor je klappen en maken we er een feestje van!

Stap 2: De zoektocht is geslaagd!

Yes! Het hoge woord is eruit, je hebt gewoon je droomjurk gevonden! Woehoe! Dan is het nu tijd om samen met al je lieve mensen die je mee hebt foto’s te maken en te knuffelen; want hoe bijzonder is dit moment. Eentje voor in de boeken!

Ondertussen gaat onze verkoopster ook een paar mooie beelden van je schieten om beeldmateriaal te hebben van jou en je jurk, daarna doen we hem uit en zal één van onze collega’s van het atelier je maten komen opnemen. Een precies klusje want deze maten zorgen ervoor dat we jouw jurk in de juiste maat gaan bestellen! Als kers op de taart vragen we je via een vragenlijst je persoonsgegevens te controleren en aan te vullen zodat we de order volledig kunnen plaatsen in ons systeem.

We sluiten je bezoek af met een leuk cadeau, we laten je natuurlijk niet met lege handen naar buitengaan en je ontvangt van ons een handig mapje waarin alle informatie zit die je nodig hebt. Denk aan een stukje stof zodat je aanstaande ook prachtig op jou zal aansluiten maar ook informatie over het bestelproces.

Stap 3: Wachten wachten wachten..

Dan is het wachten geblazen! Afhankelijk van welke leverancier zijn de jurken soms zomaar 5 tot 6 maanden onderweg. Dit vraagt dus enig geduld maar.. zodra de jurk bij ons in huis is! Dan hangen wij gelijk aan de telefoon en plannen we met elkaar het eerste pasmoment in.

Stap 4: Je eerste pasafspraak!

Yes! Hij is binnen, de afspraak is gemaakt en je komt gezellig naar onze winkel om jouw jurk voor het eerst te gaan passen. Let wel op, de jurk zit nooit gelijk 100% op maat maar daar hebben we ons atelier voor in huis! Samen met jouw verkoopster gaan we opzoek naar de juiste lingerie voor onder de jurk, lingerie is onwijs belangrijk. Dit vormt een goede basis voor de pasvorm van jouw jurk, elke jurk is anders en zo ook elk stukje lingerie, we hebben van alles in huis om dit perfect op elkaar af te stemmen!

Dan is het tijd om je jurk aan te trekken, halen wij de coupeuse uit het atelier erbij en gaan we samen ervoor zorgen dat jouw jurk 100% goed op je lijf gaat aansluiten. Een stukje maatwerk!

Afhankelijk van de aanpassingen aan jouw jurk kom je één of twee keer doorpassen, dit zullen we vooraf met je bespreken. 

Stap 5: Tijd om je jurk op te komen halen!

Op ons atelier gaan ze met liefde snel aan de slag om jouw jurk perfect op tijd af te krijgen, wanneer je bij de pasafspraak de winkel verlaat maak je gelijk een afspraak wanneer je je jurk komt ophalen. Gemiddeld is dit z’n twee weken voor de bruiloft! Je allerlaatste passessie, wij zorgen ervoor dat alles tip top voor je klaar staat en zullen allerlei tips met je doornemen om ‘s ochtends je jurk aan te trekken, hoe je de hele dag fijn kunt lopen en hoe je bijvoorbeeld naar de toilet moet.. ook niet geheel onbelangrijk!

Is je jurk perfect en ben je helemaal blij? Dan is het tijd om hem uit te gaan trekken zodat ons atelier de laatste hand aan jouw jurk kan leggen. Namelijk het volledig opstomen en strijken van de jurk zodat hij mee naar huis kan! Netjes in een lange hoes zodat niemand de jurk kan zien, verlaat je de winkel en zal jouw verkoopster je helpen hem goed en netjes in de auto te krijgen. Jurk in the Pocket! Op naar de grote dag!!

Stap 6: Verliefd, verloofd, getrouwd!

Woehoe! Jullie grote dag is voorbij, je hebt de hele dag genoten in je prachtige jurk en samen hebben jullie mooie herinneringen gemaakt. Wij van Atelier Speksnijder kijken altijd heel graag mee met onze bruidsparen en staan dan al te popelen om jullie trouwfoto’s te zien. Wil je deze met ons delen? Dan kan dat heel makkelijk via de mail (bruidsmode@speksnijder.nl) of op onze Instagram-pagina.

Laten we vooropstellen dat een afspraak bij Atelier Speksnijder een fijne ervaring moet zijn, je wilt ontspannen genieten van al dat moois! Maar we snappen ook best dat deze afspraak wat spanning met zich mee kan brengen. We adviseren je tijdens je allereerste afspraak niet meer dan 4 personen mee te nemen, kies hierbij ook 4 personen die dicht bij jou staan, waar jij je als bruid op je gemak bij voelt!

Wij kijken ernaar uit met jou de zoektocht aan te gaan! Zie jij het ook helemaal zitten en kan je niet wachten om bij ons de winkel binnen te lopen? Maak dan snel die afspraak in onze agenda en dan zien we jullie snel.

Liefs team Atelier Speksnijder!

27 februari 2024 | Deze blog is geschreven door Mariët Broer – van Dam, adviseur bruidsmode bij Atelier Speksnijder.

Ga je met mij mee de zoektocht aan?
Mariët Broer - van Dam
Adviseur bruidsmode